12. oktobar 2023 16:17

Martinović najavio mogućnost rekonstrukcije zgrade opštine u Bajinoj Bašti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović najavio mogućnost rekonstrukcije zgrade opštine u Bajinoj Bašti

Foto: TANJUG/MDULS/ JOVANA PETROVIĆ

BAJINA BAŠTA - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Bajina Bašta i iskazao mogućnost da se sledeće godine finansiraju radovi na rekonstrukciji zgrade opštinske uprave, saopštili su iz kabineta ministra.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) planira da izdvoji 25 miliona dinara budžetskih sredstava u obnovu ovog objekta, kako bi se rešio dugogodišnji problem dislociranog funkcionisanja opštinskih službi i službenika, koji trenutno rade na različitim mestima.

"Da bi kompletna opštinska uprava radila na jednom mestu i „pod istim krovom“ potrebno je da se uloži oko 39 miliona dinara. Spremni smo da finansijski učestvujemo u realizaciji tog projekta koji je značajan za sve građane Bajine Bašte. Predložio sam da početkom godine opština aplicira za sredstva kod Ministarstva i da zajednički probamo da rešimo problem", poručio je ministar Martinović.

On je naznačio da je jedna od najvažnijih potreba stanovnika iz ovog kraja izgradnja tunela kroz Kadinjaču i skraćivanje puta ka Užicu, napominjući da je predsednik Republike o tome u nekoliko navrata govorio i to objašnjavajući da je postojeći put težak i naporan, naročito za ljude koji iz zdravstvenih razloga moraju da putuju ovom deonicom.

Ministar Martinović je izrazio uverenje da će sledeće godine započeti realizacija ovog zahtevnog projekta, koji bi olakšao život i povećao bezbednost učesnika u saobraćaju.

On se u Bajinoj Bašti sastao sa predsednicom opštine Vesnom Đurić i načelnikom Zlatiborskog upravnog okruga Desimirom Popovićem i tom prilikom opštinskoj upravi darovao laptop računare kao znak podrške Ministarstva daljem razvoju elektronske uprave.

Istovremeno on je obećao pomoć i u segmentu povećanja kapaciteta opštinske uprave i unapređenja određenih kadrovskih profila koji su značajni za njen rad.

On je najavio da će Vlada pomoći da se pronađe investitor u oblasti prerade voća i podizanja prerađivačkih kapaciteta, jer je ovo područje jedan od lidera u proizvodnji voća.

Takođe, ministar je obišao i sportsko-rekreativni centar "Braća Milutinović" čija obnova je planirana za narednu godinu, kao i najstariju srpsku destileriju "BB Klekovača".