20. oktobar 2023 18:55

Dodik: Vreme Vučića je vreme najvećeg napretka u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Vreme Vučića je vreme najvećeg napretka u Srbiji

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je vreme Aleksandra Vučića, vreme najvećeg napretka Srbije i da ne veruje da će se takvo vreme ikada ponoviti.

Na ceremoniji otvaranja nove zgrade železničke stanice Beograd centar u Prokopu, Dodik je rekao da su ljudi u RS ponosni na svaki uspeh u Srbiji i da vole da svedoče novom licu Srbije koje je obezbedio predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom u poslednjoj deceniji, a koje je, kako je rekao, po volji i meri ovog naroda i naroda u RS koji je zagledan u Srbiju.

Kako je rekao, kada je 1978. došao u Beograd kao student političkih nauka, jedna od glavnih tema bila je Prokop.

"Sudbina je dovela gospodina Vučića i njegovu ekipu, uz zahvalnost svima onima koji su radili na projektu, želim da kažem da državnici, kakav je bez sumnje Vučić, se cene po tome šta ostave iza sebe, a mislim da je Srbija puna infrastrukturnih, zdravstvenih, komunalnih i svih drugih institucija koji su izgrađene baš u ovom vremenu", poručio je Dodik.

Dodao je da je to koncentracija napretka koji Srbija nikada nije imala i verujem da će to teško dosegnuti u buduće vreme zbog globalnih problema.

"Važno je da ostane okupljena, da bude posvećena, da se drži Aleksandra Vučića, i ako ostane takva, snažna i okupljena, onda je i RS sigurna. Hvala vam na podršci koju smo imali. Dugo sam u vođstvu RS, mnogi su predsednici bili, ali kod Vučića se nađe i po kojih 100 miliona evra za RS", rekao je Dodik.

Konstatovao je da je ovo najbolji period saradnje Srbije i RS i da ona takva i treba da bude.