29. decembar 2022 13:22

Dodik: Odluka o uklanjanju barikada na KiM usmerena ka očuvanju mira i dijaloga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Odluka o uklanjanju barikada na KiM usmerena ka očuvanju mira i dijaloga

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je odluka o uklanjanju barikada na severu Kosova i Metohije nesumnjivo usmerena ka očuvanju mira i ljudskih života i da taj dogovor treba podržati kao čin odgovornog odnosa usmerenog ka dijalogu.

"Dogovor koji je postignut između predstavnika našeg naroda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o uklanjanju barikada je sigurno teška odluka, ali ona je nesumnjivo usmerena ka očuvanju mira i ljudskih života", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodao je da zato dogovor postignut o uklanjanju barikada treba podržati kao čin odgovornog odnosa usmerenog ka dijalogu u kome ovaj put Srbi sa Kosova i Metohije nisu izgubili, već ojačali svoja prava.

"Podržavamo opravdanu borbu našeg naroda na Kosovu i Metohiji za prava i status. Barikade su opravdan odgovor na represiju privremenih i nedemokratskih struktura Prištine, podržanih od zapadnih zemalja SAD i EU, i uvek mogu biti odgovor na njihovu novu represiju", kazao je Dodik.

Dogovor o uklanjanje srpskih barikada postignut je sinoć u Raški na molbu predsednika Aleksandra Vučića i uz njegove i garancije Brisela i Vašingtona da Srbi koji su bili na barikadama neće biti proganjani.