16. novembar 2023 20:51

Vučić ugostio gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić ugostio gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića

Foto: Prtscrn/Instagram, @buducnostsrbijeav

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je posebno srećan što je bio u prilici da ugosti gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića na večeri koja je priređena za zvanice Sajma vina.

"Posebno srećan što mogu da ugostim gradonačelnika Ljubljane i velikog prijatelja Zorana Jankovića, na večeri koju priređujemo za zvanice Sajma vina. Zoran je uvek sa nama i uvek uz Srbiju, i ne samo kada je lako i lepo", napisao je Vučić na instagram nalogu avbuducnostsrbije.

Vučić je učestvovao danas na otvaranju Drugog međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednik Crne Gore Jakov Milatović i predsednik italijanske regije Veneto Luka Zaja.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Albanije i Republike Severne Makedonije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Današnji dan je posvećen profesionalnim kupcima i zvanicama, a od petka do nedelje, kada se sajam zatvara, biće otvoren i za građane.

Sajam će ove godine okupiti više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija, i to iz više od 28 zemalja što je duplo više izlagača nego lane.