5. decembar 2023 13:57

Kisić: Usklađivanje rada i roditeljstva od strane kompanija od ogromnog značaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Usklađivanje rada i roditeljstva od strane kompanija od ogromnog značaja

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je danas da su kompanije, koje omogućavaju usklađivanje rada i roditeljstva, od ogromnog značaja za državu.

Ministarka je, povodom dodele nagrada "Prijatelj porodice 2023“ u Privrednoj komori Srbije, istakla da je "biti roditelj jedan od najodgovornijih i najzahtevnojih zanimanja".

Kako je rekla, zanimanje za koje smo se školovali, bez obzira koliko to voleli, oduzima nam dosta vremena.

"Često imamo grižu savesti da ne provodimo dovoljno vremena sa porodicom, decom i partnerima, a to ne mora biti tako", poručila je Kisić.

Ona je naglasila da je veliki broj zainteresovanih kompanija koji su se javile za ovu nagradu pokazuje da raste svest o tome.

"Srećna sam što sarađujemo sa Privrednom komorom i verujem da će naredne godine biti veća zainteresovanost od stane kompanija", rekla je ona.

Priznanje "Prijatelj porodice 2023" u kategoriji velika privredna društva dobili su "Generali osiguranje", "Banca Intesa", "Nestle Adriatic", "Koncern Bambi" i "Nelt Co d.o.o.".

U kategoriji privredna društva sa većinskim učešćem Srbije nagrađen je Telekom Srbije.

Nagrade su uručene i u kategoriji mala i srednja privredna društva i dobile su ih kompanije "Tester al" iz Jagodine, "Textil" iz Užica i "Diginet" iz Zrenjanina.