6. decembar 2023 16:59

Begović obišla regionalni inovacioni startap centar Sokobanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Begović obišla regionalni inovacioni startap centar Sokobanja

Foto: TANJUG/NITRA/ Zoran Petrović

BEOGRAD - Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović obišla je danas Regionalni inovacioni startap centar Sokobanja, koji je, kako je ocenila, vrlo sprecifičan jer su njegovi glavni stanari srednjoškolci, ohrabrivši ih da nastave da razvijaju ideje u pravcu unapređenja tehnološkog razvoja Srbije.

"Regionalni inovacioni startap centar u Sokobanji je vrlo specifičan jer su glavni stanari srednjoškolci, koji su još uvek vrlo maštoviti. Zadatak povezanih napora Startap centra sa Naučno-tehnološkim parkom Niš jeste da tu maštu srednjoškolaca probudimo u smeru preduzetništva i u smeru razvijanja inovacija", rekla je Begović.

Pored predložene inicijative da se intenzivira saradnja Regionalnog inovacionog startap centra u Sokobanji sa Naučno-tehnološkim parkom Niš, Begović je ukazala i na potrebu da se deca obuče da koriste 3D štampač koji im je dostupan u prostorijama samog Centra.

Ocenila je da je ovo region sa snažnim turizmom i sa poljoprivredom, koje su, kako je dodala, dve sjajne grane za inovacije.

Navela je da svi žele da kroz godinu ili dve čuju šta mlađe generacije vide kao viziju inovacija u tim oblastima.

Begović je obišla centar pred održavanje Dana nauke i inovacija u okviru projekta "Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija" zajedno sa pomoćnikom ministra Vladimirom Radovanovićem i posebnim savetnikom Jovanom Milićem.

Pored rukovodstva Centra, Begović su dočekali i učenici Srednje škole "Branislav Nušić" sa direktorkom Anom Milićević, koji su jedni od najčešćih korisnika benefita Regionalnog inovacionog startap centra u Sokobanji.