24. decembar 2023 18:49

Sedmi protest koalicije SPN, ponovljeni zahtevi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sedmi protest koalicije SPN, ponovljeni zahtevi

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) okupile su se večeras ponovo ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran.

Predstavnici koalicije SPN obratili su se ispred protstorija RIK-a sa improvizovane bine i ponovili zahteve za poništavanjem izbora na svim nivoima i za revidiranje biračkih spiskova.

Oni su rekli i da su došli da traže "osvojenu pobedu" na beogradskim izborima i da neće dozvoliti, kako kažu, "krađu glasova".

Na skupu su predstavnici koalicije SPN Srđan Milivojević, Marinika Telić, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Borko Stefanović, Aleksandar Jovanović, Vladimir Obradović, Janko Veselinović, Pavle Grbović i drugi.

Protest je prvi put održan u ponedeljak.

Tepić je tada počela štrajk glađu, a u tom vidu protesta pridružili su joj se, kako je rečeno, narodne poslanice Jelena Milošević, Danijela Grujić, profesor prava Janko Veselinović, predsednik Sindikata Sloga Željko Veselinović kao i Branko Miljuš i Dušan Nikezić.

Juče je održana sednica RIK-a na kojoj je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao da RIK ne može raspisivati nove izbore u Beogradu.