26. decembar 2023 09:45

Selaković obišao radove na rekonstrukciji objekta Stacionar u Zvečanskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković obišao radove na rekonstrukciji objekta Stacionar u Zvečanskoj

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta "Stacionar" Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, čija vrednost, kako je rekao, iznosi 828 miliona dinara.

Selaković je rekao da će objekat biti renoviran u potpunosti, ali da će zadržati isti kapacitet, odnosno da će u njemu, kao i do sada, boraviti 200 dece.

"Vlada Srbije preko Ministarstva za javna ulaganja, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvaja 828 miliona dinara. Na ovaj način pokazujemo svoju spremnost i brigu da posle više decenija, faktički posle jednog veka, objekte koji su bili zapostavljeni rekonstruišemo", istakao je Selaković.

Ministar je naveo da je to samo jedan objekat u nizu koji se renovira i podsetio da je na isti način potpuno renovirana radna jedinica na Karaburmi, a da su u toku radovi na objektu na Voždovcu.

Istakao je i da su spremni projekti za renoviranje tri radne jedinice - Jovan Jovanović Zmaj, Moša Pijade i Drinka Pavlović.

"Studentski dom je u potpunosti renoviran, a preostaje nakon ovoga da vidimo kako da uradimo ustanovu u Sremčici i sedište gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi", rekao je on.

Selaković je naveo da je uveren da će rekonstrukcijom ustanova biti obezbeđen bolji standard njihovog funkcionisanja i da će ne samo korisnici, već i ljudi koji rade u njima imati bolje uslove za rad i boravak.

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović rekao je da se očekuje da radovi na rekonstrukciji objekta "Stacionar" budu završeni u februaru 2025. godine i da obuhvataju zamenu kotla za grejanje, dogradnju liftova, zamenu stolarije, bravarije, fasade i kompletnih instalacija.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić rekao je da je od velikog značaja što se renovira objekat, navodeći da su u njemu u najvećem broju smeštena deca sa smetnjama u razvoju.

Istakao da je važno da se menja raspored prostorija, pošto sve mora biti usklađeno sa potrebama dece sa smetnjama u razvoju.