27. decembar 2023 19:34

Vučić: Nikada neću da se krijem, jer sam izabran od naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Nikada neću da se krijem, jer sam izabran od naroda

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se ne plaši pretnji koje mu upućuju predstavnici opozicije i da nikada neće da se krije jer je, kako je rekao, izabran od naroda.

Predsednik je to izjavio komentarišući izjavu kandidata sa liste "Srbija protiv nasilja" Zdravka Ponoša da "Vučiću nije mnogo ostalo i da će završiti u provaliji".

Vučić je rekao da to sluša svakog dana i da ih razume, i da mu nije jasno čime mu to prete.

Povećavamo vrednost turističkih vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara

Predsednik Vučić najavio je večeras da će vrednost besplatnih turističkih vaučera za odmor u Srbiji biti povećana sa 5.000 na 10.000 dinara i da će biti podeljeno, kao i pre, 100.000 vaučera.

"To je velika vest i za naše penzionere i za nezaposlene, kao i za ljude sa nešto skromnijim primanjima. Sad više nećemo ići sa 100.000 vaučera po 5.000 dinara, već ćemo povećati vrednost vaučera na 10.000 dinara. Tako da će svi moći da dobiju te besplatne vaučere od 10.000 dinara", rekao je Vučić za Pink.

Naglasio je da je će naši građani moći to da iskoriste u nekoj od naših banja i drugim turističkim centrima.

U mesec i po dana - 207 sati protiv mene, a onda govore o diktaturi

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u poslednjih mesec i po dana protiv njega bilo 207 sati programa u medijima, a onda, kako kaže, neko govori o diktaturi.

Vučić je odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je najnapadanija ličnost u "Šolakovim medijima", ali i to što na RTS-u ima više negativnih minuta na račun vlasti nego opozicije, rekao da to svako vidi i da to traje duže vreme, samo se, kaže, neki prave da to ne vide.

"Mislim da su imali svetski rekord da su pet puta puštali tonski sa protesta kada su se valjda uplašii da će masa da zauzme RTS. Jutros ste mogli na kajronu da vidite da je Beograd na 27. mestu po zagađenosti. I vi stanete, pitate se, kakva je to vest da je nešto na 27. mestu", upitao je Vučić i ocenio da je neko želeo da napravi negativnu vest o svojoj zemlji i svom gradu.

Neću im dozvoliti da ukradu narodnu volju, ne postoji ništa važnije od toga

Predsednik Srbije izjavio je večeras da neće dozvoliti opoziciji okupljenoj oko liste "Srbija protiv nasilja" da ukrade narodnu volju i istakao da ne postoji ništa važnije od toga.

"Da ukradu narodnu volju, nećemo im dati. Ne postoji ništa važnije. Sveta je narodna volja. Vox populi, vox dei. Glas naroda je glas Boga. Ne damo im da kradu", rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da je vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreas Šider, koji je bio posmatrač na izborima, na sastanku sa njim rekao da je video "hrpu nevažećih listića".

Da li vas je sramota, pozivali na nasilje da bi došli do fotelja

Aleksandar Vučić ocenio je večeras da u izjavama lidera opozicije o pokušaju nasilog upada u Stari dvor postoje brojne kontradikcije i ocenio da su se oni koji su ljude pozivali na nasilje neodgovorno poigrali sa nečijim životima samo da bi se dočepali fotelja.

On je to rekao za TV Pink na pitanje zašto lideri liste "Srbija protiv nasilja" koji su rekli da su "ubačeni elementi" upadali u Skupšitnu grada sada traže da se ti isti puste.

"Mnogo kontradikcija, to je samo jedna, ali na snimku vidite 'admirala' Zelenovića koji zapoveda Miki guraj ... a Mikija nema, izgubio se negde od prevelike hrabrosti. Ali su oni pozivali ljude, oni su to spremali takođe ranije, zašta država ima dokaze", rekao je Vučić.