29. januar 2024 15:17

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije na čelu sa Muraškom posetila "Dedinje"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije na čelu sa Muraškom posetila "Dedinje"

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije, koju je predvodio ministar zdravlja Mihail Muraško posetila je danas Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a tom prilikom Muraško je iskazao očekivanje da će poseta Srbiji predstavljati impuls za saradnju stručnjaka dve zemlje u oblasti novih tehnologija lečenja, novih otkrića i hirurške prakse.

Delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije i resornu ministarku Danicu Grujičić dočekao je direktor Instituta "Dedinje" Milovan Bojić koji je iskazao zadovoljstvo njihovim dolaskom i naveo da Institut podržava Memorandum koji je potpisan danas između dva ministarstva.

"Ruska strana u Institutu za kardiovaskukarne bolesti Dedinje će imati ozbiljnog partnera i velikog prijatelja", rekao je Bojić.

Delegaciji Ministarstva zdravlja Rusije prikazan je film o razvoju Instituta, a Muraško je nakon završetka istakao da Institut zaslužuje poštovanje i primetio da u njemu rade kvalitetni stručnjaci.

"Poseta se odvija u cilju obnavljanja istorijskih kontakata naših naroda i naših stručnjaka. Pozivamo vaše stručnjake da dođete nama u posetu. Proizvodnja koja postoji kod nas može da pomogne realizaciji vašim ideja i otkrića", rekao je Muraško.

Pre toga, Bojić je dočekao kardiohirurga Amirana Revišvilija, akademika Ruske akademije medicinskih nauka, nakon čega su obišli Institut "Dedinje 2".