15. mart 2024 14:32

Milan Đurić: U osnovnu školu u Futogu uloženo više od 264 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: U osnovnu školu u Futogu uloženo više od 264 miliona dinara

Foto: TANJUG/KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

FUTOG - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Futogu, gde se izvode radovi na dogradnji škole i izgradnji sportske sale, i tom prilikom izjavio da je ukupna projektovana vrednost radova veća od 264 miliona dinara, dok su ulaganja za sanaciju škole nakon nevremena iznosila 102 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, Đurić je prethodno sa saradnicima posetio i Dom za starije i penzionere u Futogu, gde funkcioniše Prihvatilište za odrasla i starija lica.

"Pored renoviranog dela škole, posetili smo i školsku biblioteku gde smo učenicima uručili knjige na poklon, a potom smo se uputili da vidimo kako napreduju radovi na rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale. Srušen je deo objekta površine 320 metara kvadratnih, umesto čega se gradi novi, veći deo, sa površinom od 1.400 kvadrata. Na taj način će škola dobiti salu za fizičko koju će moći da koristi 700 učenika, koja će biti veća, potpuno opremljena i moderna", poručio je gradonačelnik.

Đurić je naglasio da Grad Novi Sad podjednako radi na razvoju kako gradskih, tako i prigradskih naselja, a primer za to je Futog sa oko 30 000 stanovnika koji postaje sve popularnija lokacija za život.

"U poslednjih dvanaest godina, na teritoriji Futoga Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uložila je više od 1,2 milijarde dinara, dok je za 2024. godinu predviđeno ulaganje od 1,9 milijardi dinara. Sada je pokrivenost naselja kanalizacionom mrežom oko 85 odsto, a nastavljamo sa ulaganjima", rekao je Đurić.

Kako je naveo, u ovoj godini za izgradnju kanalizacione mreže u Futogu opredeljeno je 64 miliona dinara. ,

"Pored toga, putna infrastruktura Futoga u prethodnih 12 godina značajno je unapređena, a u ovoj godini u te svrhe izdvojićemo više od 53 miliona dinara", naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da Novi Sad istovremeno ulaže i u javnu rasvetu u tom prigradskom naselju, kao i u obnovu urbanog mobilijara nabavkom novih klupa i korpi.