24. mart 2024 14:56

Srpska lista: Odbacujemo optužbe u vezi sa požarom u pomoćnom objektu u Leposaviću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Odbacujemo optužbe u vezi sa požarom u pomoćnom objektu u Leposaviću

Foto: Srpska lista

PRIŠTINA - Srpska lista saopštila je danas da kategorički odbacuje, kako navodi, neosnovane optužbe direktora Odeljenja za kulturu, omladinu i sport u Opštini Leposavić Nenada Radosavljevića i zamenika prištinskog ministra administracije lokalne samouprave Arbera Vokrija u vezi sa požarom u Leposaviću, koji je ovog vikenda oštetio pomoćne prostorije u vlasništvu Radosavljevića.

"Kategorički odbacujemo neosnovane optužbe Nenada Radosavljevića saradnika lažnog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija u opštini Leposavić i Kurtijevog poslušnika Arbera Vokrija koji su bez ikakvih dokaza uperili prst u Srpsku listu, predsednika Vučića i časne Srbe, i optužio nas za požar koji je oštetio pomoćne prostorije u posedu Nenada Radosavljevića, iako policijski preliminarni izveštaji, po rečima zamenika komandira Vetona Eljšanija, govore o električnoj instalaciji kao najverovatnijem uzroku požara", navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste su poručili Radosavljeviću da o nesrećnom slučaju pita zamenika ministra za zajednice i povratak u prištinskoj vladi Radoicu Radomirovića koji je, kako navode, nedavno pričao o tome kako se "najbolje pale automobili".

"Imajući na umu nedavne javne izjave Kurtijevog saradnika Radoice Radomirovića o tome kako se 'najbolje pale automobili', a koji je saradnik i pomenutog Nenada Radosavljevića, možda bi bolje bilo da je gospodin Radosavljević pre izrečenih laži upitao svog pajtosa o ovom nesrećnom slučaju, a ne da po matrici režima iz Prištine bez dokaza upire prstom prema Srpskoj listi", piše u saopštenju.

Sa druge strane, dodaju iz Srpske liste, iznenađujuće je da su osude, snimci i slike sa mesta događaja u režiji Arbera Vokrija izostale kada su zapaljeni automobili "časnih i poštenih građana Leposavića, poput vlasnika portala Kosovo onlajn i načelnice opštinske uprave".

"Šta je merilo po kome su Vokriju neka paljenja za osudu, a neka ne ili čak za ćutanje koje izgleda kao znak odobravanja? Da li to znači da je o tim piromanskim aktima znao nešto više, pa nije želeo da ih pominje", upitali su iz Srpske liste.

Mediji na KiM objavili su ranije da je ovog vikenda izgoreo pomoćni objekat kod vinograda u vlasništvu direktora Odeljenja za kulturu, omladinu i sport u Opštini Leposavić Nenada Radosavljevića koji je rekao da smatra da je požar podmetnut.

Kosovska policija je, međutim, isključila ljudski faktor i navela da su požar izazvale loše električne instalacije.