30. mart 2024 18:38

Dejan Vuk Stanković: Izbor Vučevića za mandatara logično i očekivano rešenje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Vuk Stanković: Izbor Vučevića za mandatara logično i očekivano rešenje

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je danas da je Miloš Vučević koji je predložen za mandatara za sastav nove Vlade logično rešenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da treba očekivati politiku kontinuiteta.

Stanković je za Tanjug rekao da je Vučević, kao prvi čovek Srpske napredne stranke, na mestu premijera, nakon njihove ubedljive pobede, jedno od logičnih rešenja.

"Radi se o čoveku koji ima iskustvo u politici, koji ima iskustvo u upravljanju državom. Ima dugogodišnje političko iskustvo, mediji ga vezuju za SNS, tako da je to generalno gledano nekako logičan i očekivan sled. On je lider stranke, dugogodišnji saradnik Aleksandra Vučića. Tako da, sve drugo bi bilo iznenađenje. Vučević je bio logično i očekivano rešenje", rekao je Stanković.

Stanković je za Tanjug rekao da treba očekivati politiku kontinuiteta koju će voditi nova Vlada.

"Mislim da će Vučević kao mandatar biti što efikasniji kada reč o formiranju vlade. Pretpostavljam da će biti kombinacija između političkih ličnosti i ljudi koji dolaze iz ekspertske zone. Tako je često bilo i mislim da će i sada. Mislim da će birati iskusne i kompetentne ljude na čelu ministarstava", dodao je on.

Vučević će, kako objašnjava Stanković, raditi na tome da ispuni očekivanja i građana i da se opravda poverenje koje je SNS dobio na izborima.

Istakao je da će ova vlada raditi na tome da ostvari još bolje rezultate nego prethodna.

Stanković je još jednom ponovio da očekuje kontinuitet politike na državnom, socijalnom i ekonomskom planu, kao i po svim drugim pitanjima.

"Ako bi trebalo definisiti prioritete, to će biti i dalje zadržavanje ovog puta koji imamo u spoljnoj politici, borba za kontinuitet ekonomskog razvoja, borba za bolje mesto Srbije u regionu, nastavak infrastrukturnih radova, privlačenje novih stranih investicija, borba pritiv koprucije. Dakle, sve one teme i dileme koje su u našoj javnosti prisutne, biće u fokusu rada i ove Vlade.

Najveći izazovi, kako je istakao, pored političkih, biće i ekonomski, to jest, pitanje kako zadržati rast u aktuelnim svetskim uslovima.