31. mart 2024 11:20

Miroslav Bjegović: Vučević je čovek od poverenja i sa iskustvom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miroslav Bjegović: Vučević je čovek od poverenja i sa iskustvom

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović ocenio je danas da će mandatar, odnosno budući predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević raditi na tome da se očuva mir i stabilnost na ovim prostorima što je, kako ističe, najvažnije za Srbiju.

"Mislim da je Srbija za mandatara upravo dobila čoveka onakvog kakvog treba za buduća teška i bezbednosno izazovna vremena. Vučević je čovek koji ima viziju i za kojeg sam siguran da će se na prvom mestu boriti da očuva mir na ovim prostorima i da očuva stabilnost", rekao je Bjegović za Tanjug.

Bjegović smatra da izbor za novog mandatara "nije slučajan", odnosno ukazuje da je reč o čoveku koji dolazi iz najjače političke opcije u Srbiji, koji je, kako je rekao, zadobio poverenje kako SNS, tako i prvog čoveka Srbije.

"To je čovek koji ima iskustvo, čovek koji će raditi u najboljem interesu svih građana, radiće takođe na očuvanju interesa prvenstveno naše južne pokrajine. Radi se o čoveku koji ima velika patriotska osećanja, u krajnjem slučaju, kažem, zaštitio bi po svaku cenu svoj narod i svoju državu", ocenio je Bjegović.

Bjegović smatra da će sastav vlade biti onakav kakav je i mandatar, a to znači da će, kako kaže, biti birani najbolji za najodgovornije funkcije.

"To će biti vlada kontinuiteta u naredne četiri godine, gde će praktično kičma vlade biti usmerena ka EXPO-u 2027. godine, a najveći izazovi vlade jesu aktuelna globalna dešavanja u svetu", rekao je Bjegović.