31. mart 2024 15:37

Vulin: Oni koji me napadaju tužni su što nisu jedini saradnici stranih službi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin: Oni koji me napadaju tužni su što nisu jedini saradnici stranih službi

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Nekadašnji direktor BIA Aleksandar Vulin poručio je danas da oni koji ga napadaju zbog istine koju je izneo, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente.

On je tako reagovao na, kako kaže, hajku koja se povela protiv njega zbog iznošenja činjenica da se u okruženju predsednika Aleksandra Vučića nalaze ljudi koji rade za CIA, a koju predvodi pronatovska opozicija i mediji.

"Povodom naređenih napada političara i propagandista koji svako pominjanje CIA smatraju svetogrđem, želim da ukažem na nekoliko činjenica. Oni koji me napadaju zbog istine koju sam izneo, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente i pomalo tužni što nisu jedini saradnici stranih službi", naveo je Vulin u izjavi.

Kako kaže, oni koji ga napadaju, ne spore pravo CIA da instalira agente, već samo njegovo pravo da o njima govori i upozorava na ono što rade.

"Da imaju iskustva u kontraobaveštajnom radu koliko su iskusni u obaveštajnom radu, znali bi da je javno obraćanje o aktivnostima agenata nekada dovoljno da se aktivnost prekine, a uvek je znak da je bilo dosta", naveo je Vulin.

Špijunaža je neobično delo i kažnjava se ne kao druga dela čim se desi i kada se dokaže, već i kada se proceni da je politički ili bezbednosni trenutak, naveo je on i dodao da je drugačije i da je potreban samo dokaz, mnogi njegovi probuđeni napadači bi odavno bili u zatvoru zbog špijunaže.

"A, da znam o čemu govorim, potvrđuje činjenica da je baš za vreme mog vođenja BIA proteran šef hrvatske obaveštajne mreže, a uhapšeni pripadnici bugarske i albanske mreže, kao što su uspešno izvedene i druge akcije o kojima će, pre javnosti, svedočiti istorija. Spavači, mislite o tome", poručio je Aleksandar Vulin.