2. april 2024 12:48

Danijela Vujičić izabrana za predsednicu Odbora za KiM u Skupštini Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Danijela Vujičić izabrana za predsednicu Odbora za KiM u Skupštini Srbije

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - U Skupštini Srbije u toku je formiranje radnih tela, odnosno skupštinskih odbora, među kojima je i skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju, koji je više godina vodio Milovan Drecun, a od danas će na njegovom čelu biti poslanica poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Danijela Vujičić.

Vujičić je zahvalila svima koji su, kako je rekla, u njoj prepoznali nekog ko će konstrukivno voditi sednice odbora, dodajući da ona na pitanje KiM gleda na pragmatičan način, jer živi na toj teritoriji.

Ona je dodala da će uvažiti svakog sagovornika i poručila opoziciji da im "nikada neće zabraniti da govore", ali da postoji razlika u mišljenjima vlasti i opozicije da li se pitanje KiM tretira kao dnevno-političko pitanje ili kao državno pitanje.

Za zamenika predsednika Odbora za KiM izabran je Aleksandar Pavić sa liste "Mi - glas iz naroda Branimir Nestorović".

Prethodno je opozicioni poslanik Srđan Milivojević rekao da treba da se govori o događajima u Banjskoj, a poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović da ima mnogo tema o kojima odbor treba da raspravlja, između ostalog, i o situaciji sa Savetom Evrope i pregovaračkom procesu.

Vujičić je rekla da je boli to što se Srbi na KiM kriminalizuju na ovaj ili onaj način, dodajući da se to samo može čuti od opozicije i od Prištine.

"Nećete čuti od Albanaca da je neko osudio upad ROSU na severu pokrajine ili da je neko napao Kurtija zbog toga što je neko pucao na dete u Štrpcu", rekla je Vujičić.