9. april 2024 14:22

Narodna stranka: Potrebno nacionalno jedinstvo protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Narodna stranka: Potrebno nacionalno jedinstvo protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici

Foto: NARODNA STRANKA

BEOGRAD - Narodna stranka ocenila je danas da najavljena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predstavlja vanrednu opasnost po srpski narod, Srbiju, Republiku Srpsku i buduće generacije i da je neophodno nacionalno jedinstvo da bi se delovalo protiv njenog usvajanja.

"Verujemo da je u ovom trenutku Srbiji potrebno državno i nacionalno jedinstvo kako bi se uz punu podršku i mobilizaciju svih diplomatskih kapaciteta, odlučno i energično delovalo protiv usvajanja ovakve rezolucije", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Kako su ocenili, usvajanjem takve rezolucije trajno bi i nepravedno bio utisnut beleg genocida celokupnom srpskom narodu, a predstavljala bi i neposrednu pretnju za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Narodna stranka navodi da posebno zabrinjava sadržaj rezolucije, jer je, kako ocenjuju, sročen na izuzetno perfidan način i da na duže staze ugrožava interese srpskog naroda bez da to bude očigledno mnogim zemljama koji će se o njoj izjašnjavati u Njujorku krajem ovog meseca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu u intervjuu za Informer da je dobrodošao svako ko želi da pomogne da se spreči donošenje rezolucije o Srebrenici i da je prihvatio pomoć koju je ponudio bivši predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

"Male su šanse, video sam da je kod nas. Nadam se da mi neće zameriti… Nekim ljudima je tu poruku poslao i Vuk Jeremić - da je spreman da pomogne i ja sam to oberučke prihvatio. Od svakoga ko je spreman da pomogne našem timu na svaki način“, rekao je Vučić dodajući da i "ako izgubimo, to neće biti laka pobeda".