10. april 2024 14:18

Ministri i državni zvaničnici čestitali Ramazanski bajram vernicima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministri i državni zvaničnici čestitali Ramazanski bajram vernicima

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministri u Vladi Srbije i drugi državni zvaničnici, čestitali su danas reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i svim vernicima islamske veroispovesti Ramazanski bajram, sa željom da ovaj veliki praznik provedu u miru i sreći sa svojim najbližima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković istakao je uverenje da će Ramazanski bajram, posle mesec dana posta i mira, podstaći sve da se u dobroj veri i plemenitog srca nadahnemo vrednostima razumevanja i praštanja, na dobrobit svih građana Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Neka nam radost Ramazana donese mir, blagostanje i sreću u ostvarenju zajedničkog cilja - da Republika Srbija ide sigurnim korakom napred. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUM", navodi se u čestitki ministra Selakovića.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković pozvala je sve vernike da praznik provedu u zdravlju, miru, veselju i okruženi članovima porodica, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Praznični dani neka nas podsećaju na duh zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja i uče da složni i zajedno možemo da budemo tvorci lepih vremena i dobrih ljudi", istakla je ministarka Tanasković.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i poslanik u Narodnoj skupštini Vladimir Orlić poželeo je svim vernicima muslimanske veroispovesti da ovaj praznik provedu u obilju svakog dobra, blagostanju i sreći.

"Neka radost velikog praznika bude izvorište duhovne snage, mira i razumevanja, na čijim ćemo temeljima nastaviti da snažimo zajedništvo, prijateljstvo i složni rad na daljem razvoju naše zajedničke kuće, naše Srbije - na ponos i dobrobit svih njenih građana", istakao je Orlić.

Čestitkama se pridružio i zaštitnik građana Zoran Pašalić, uz želju da Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti donese sreću, zdravlje i mir u svaki dom, saopštila je kancelarija Zaštitnika građana.

"Praznici su trenuci kada se najviše posvećujemo porodici i prijateljima, u miru i radosti, negujući solidarnost, razumevanje i toleranciju prema drugima, ali i poštovanja različitosti, kao najveće bogatstvo svakog društva. Istovremeno, to je prilika da se podsetimo i svih izazova današnjice u očuvanju demokratskog društva za buduće naraštaje", istakao je Pašalić.

Dodao je da su međusobno poštovanje, pomoć bližnjem i razumevanje među ljudima osnov dobrobiti za sve ljude na svim prostorima i u svim vremenima.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je reis-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Nedžmedinu Saćipiju, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim vernicima islamske veroispovesti Ramazanski bajram, sa željom da svima donese sreću i blagostanje.

Kisić je u čestitki navela da taj veliki praznik treba da podseti da su zajedništvo, međusobna tolerancija i sloga vrednosti na kojima svako društvo treba da počiva, bez obzira na različitosti, koje su istinsko bogatstvo naše zemlje.

"U ime Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i u svoje lično ime želim da ovaj praznik provedete u krugu svojih najmilijih, u duhu tradicije i običaja i da zdravlje i radost svakoga dana, budu glavne vodilje vama i vašim porodicama", navela je Kisić.
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović čestitao je Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti.

"Želim vam da ovaj praznik provedete u sreći i blagostanju, okruženi svojim porodicama i najmilijima. Ispunjeni međusobnom podrškom i razumevanjem neka nas bajramski dani podsete na značaj tolerancije i poštovanje različitosti koje obogaćuju naše društvo", poručio je Jovanović u čestitki.

Praznik je čestitala i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i poželela da on bude podsticaj na međusobno poštovanje i razumevanje.  
"Želim vam da ovaj praznik proslavite u zdravlju i radosti", navela je ona.

Čestitke je uputio i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Aleksandar Marković, koji je poželeo da praznik ljudima podari mudrost da odgovore na sve izazove koje donosi vreme u kojem živimo.

"Neka nas ovi praznični dani podsete na vrednosti solidarnosti, razumevanja i međusobnog uvažavanja. Naše različitosti nisu naše mane, već predstavljaju naše prednosti i bogatstvo koje treba i dalje da negujemo i zato verujem da ćemo svi zajedno nastaviti da doprinosimo napretku celog našeg društva", rekao je on.