20. april 2024 12:02

Brnabić sa O'Brajanom o dijalogu sa političkim grupama u Skupštini Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić sa O'Brajanom o dijalogu sa političkim grupama u Skupštini Srbije

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na sastanku sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejmsom O’Brajanom da je dijalog sa svim političkim grupama u parlamentu njen prvi prioritet i navela da smatra da je u tome ostvaren prvi uspešan korak.

Ona je naglasila unapređenje parlamentarne diplomatije Srbije i rad na postizanju veće transparentnosti, inkluzivnosti i efikasnosti u radu parlamenta, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Brnabić je informisala O’Brajana o statusu oko primene preporuka ODIHR za unapređenje izbornog procesa i oko omogućavanja održavanja lokalnih izbora 2. juna ove godine.

O’Brajan je istakao da je velika stvar to što je započet dijalog sa opozicionim strankama i da to daje drugačiju atmosferu na političkoj sceni, kao i da je to dobro za sve buduće korake ka jačanju demokratije u društvu.

Američki diplomata je pohvalio spremnost Brnabić da radi na parlamentarnoj diplomatiji Srbije, navodeći da je to vrlo značajna stvar za zemlju i dalji napredak.

Sastanku u Skupštini Srbije prisustvovao je i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.