25. april 2024 15:44

Pejić: Manojlovićeva odluka s jedne strane ne iznenađuje, dugo je prisutan u politici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pejić: Manojlovićeva odluka s jedne strane ne iznenađuje, dugo je prisutan u politici

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", Vladimir Pejić ocenio je da odluka programskog direktora pokreta "Kreni Promeni" Save Manojlovića nije potpuno iznenađenje jer je on već dugo vremena prisutan u politici i u javnom mnjenju na različite načine.

"U javnom životu je prisutan, dosta je komentarisao različite teme i vrlo je aktivan u svom političkom radu. S druge strane, nekoliko puta je već najavljivao da će ući u klasičnu političku trku. I nekako je uvek ili odustajao ili se ućutao pred izbore, kao što je to bilo 17. decembra prošle godine i nije učestvovao", rekao je Pejić za Tanjug.

Pejić je ocenio da se s druge strane Manojlovićev potez može tumačiti kao iznenađenje zbog najave bojkota koji je će najverovatnije sprovesti deo opozicije.

Na pitanje kakve su procene kada je u pitanju izlaznost i da li će ulazak Manojlovića smanjiti procenat onih koji su planirali da bojkotuju izbore Pejić naglašava da za sada nema stav, jer još, kako je naveo, ne postoje pouzdani pokazatelji.

On je dodao da će za prva relevantnija istraživanja biti potrebno desetak dana zbog nastupajućih praznika.

"Meni se čini da izlazak gospodina Manojlovića na izbore ne odgovara nikome od aktuelnih političkih partija, bilo da su vlast, ili opozicija. Podići će izlaznost s jedne strane, s druge strane deo opozicije koja izlazi na izbore dobija jednu konkurenciju na opozicionoj strani", ocenio je Pejić.