25. maj 2024 14:51

U Čačku održan predizborni skup koalicije oko SNS

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Čačku održan predizborni skup koalicije oko SNS

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

ČAČAK  - U Čačku je danas počeo predizborni skup koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Čačak sutra".

Građanima će se u sali košarkaškog kluba "Borac" obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Čačka i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Čačak sutra", Milun Todorović.

U Čačku su prisutni funkcioneri i članovi koalicionih stranaka, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministar kulture Nikola Selaković, Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić i mnogi drugi.

Vučević: "Aleksandar Vučić - Subotica sutra" garantuje sigurnu budućnost građanima

Predsednik SNS Miloš Vučević poručio je danas na predizbornom skupu liste "Aleksandar Vučić - Subotica sutra" na Paliću da je to lista koja garantuje sigurnu budućnost građanima.

"Mi imamo šta da pokažemo, čime da se podičimo, a imamo pred sobom i mnoštvo zadataka koje ćemo ispuniti kako bi Subotica bila još lepši grad za život! Sva ulaganja u infrastrukturu imaju samo jedan cilj - da budu na korist svakog stanovnika ovog kraja", napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.

Naveo je da se u fokusu politike njihove liste nalazi čovek.

"Hoćemo da mladi ostaju u svom gradu, da se tu razvijaju, stvaraju porodicu, da imaju obezbeđenu zdravstvenu zaštitu, da im budu dostupni svi sadržaji, kultura, sport! To je zadatak naše koalicione liste- da se borimo za bolji život svakog od nas!", poručio je Vučević.

Ivica Dačić: Ova lista je osnovni preduslov da Srbija odbani svoje državne interese

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS rekao da je Srbija u teškoj situaciji, možda najtežoj još od bombardovanja i agresije, zbog čega je, kako je naveo, jedini izlaz i najvažnije da srpski narod bude jedinstven i složan.

Istakao je da su upravo zbog toga okupljeni oko jedne koalicione liste "Aleksandar Vučić - Čačak sutra", kako bi se, kako je rekao, Srbija uspešno odbranila od svih napada.

"Jaki napadi zahtevaju da Srbija bude jaka, da bi mogla da se uspešno odbrani od svih napada. A ne napadaju oni nas, bez razloga. Oni nas napadaju, i predlažu rezolucije poput one o Srebrenici, kako bi opravdali zločine koji su počinili nad našim narodom devedesetih godina, kada su nas bombardovali, jer je to agresija na našu zemlju i nad našim narodom 90 godina, da ispadne normalno da je srpski narod,'zločinački narod, genocidni narod' i da je zaslužio i agresiju, i da je zaslužio da bude žigosan tim žigom, da smo mi genocidni narod", naveo je on.

Prema njegovim rečima, nema veće uvrede za žrtve genocida, nego kad predlagači te rezolucije budu Nemačka, Turska i Zapadne zemlje.

Ana Brnabić: Izbori 2. juna su izbori za dalji razvoj i rast Srbije

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić poručila je danas građanima Čačka da se na predstojećim lokalnim izborima 2. juna odlučuje o tome da li Srbija želi da nastavi da se razvija ili vrati na začelje Balkana i pozvala sve da glasaju za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Čačak sutra".

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za njegovu borbu za nacionalne interese, istinu i međunarodno pravo koju je vodio na sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, "za to što je pokazao kako se bori i brani jedna zemlja, njeni nacionalni interesi i kako se brane istina i medjunarodno pravo", rekla je Brnabić na predizbornom skupu SNS u hali KK "Borac" u Čačku.

Istakla je da su izbori 2. juna ne samo lokalni već izbori na kojima se odlučuje kako će Srbija dalje.

"Da li ćemo da nastavimo da radimo i da se ubrzano razvijamo, da pobeđujemo ili krenuti put prošlosti i neizvesnosti, da li ćemo se vratiti na ono kada je Srbija bila na začelju Balkana. To nisu izbori na kojima se odlučuje o lokalnoj politici i samo o komunalnim pitanjima, jer opozciija protiv koje se borimo nije tu da bi predstavila plan, program, viziju jer to nema, već da bi zaustavila razvoj Srbije. Oni su tu da bi od neke lokalne samouprave krenuli u rušenje Vučića i SNS, i svih naših kolicionih partnera koji su napornim radom doveli do toga da je Srbija pobedinčka zemlja u svim sfereama i u medjuanrodnoj areni", rekla je Brnabić.

Milun Todorović: Zahvaljujući Vučiću dve trećine sveta na strani Srbije

Gradonačelnik Čačka i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Čačak sutra" Milun Todorović na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS poručio je da je ovaj trenutak veoma važan za Čačak i još važniji za Srbiju i istakao da je, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, čak dve trećine sveta na strani naše zemlje.

“Neke velike zapadne sile imaju svoju agendu, koja ne prepoznaje hrabre, rodoljubive, patriotske, slobodarske narode, a naš srpski narod je u velikom iskušenju. Iz Ujedinjenih nacija, predsednik je stigao ovde u Čačak, predsednik Srbije - koji se hrabro, iskreno i istinski bori za pravdu”, rekao je on.

Todorović je rekao da je tako veliki broj slobodarskog sveta na strani Srbije, zahvaljući autoritetu, diplomatiji i državništvu predsednika Srbije.

“Mi moramo da budemo ponosni na činjenicu da imamo izabranog predstavnika koji se lavovski bori. Mi nismo, niti ćemo biti genocidni narod, iako pokušavaju da nam urežu žig na čelo. Kroz istoriju, uvek smo bili slobodarski, nikada nikoga nismo napadali, samo smo se branili. A pokušavaju da nas ubede da, ako 107 država i dve trećine sveta nisu za rezoluciju, da je većina 84”, rekao je gradonačelnik Čačka i napomenuo da se Srbija neće predati.