23. april 2024 15:27

Propalestinska studentska organizacija na Harvardu suspendovana zbog protesta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Propalestinska studentska organizacija na Harvardu suspendovana zbog protesta

Foto: Shutterstock.com/Gil C

KEMBRIDŽ - Propalestinska studentska organizacija na Univerzitetu Harvard suspendovana je zbog navodnog kršenja školske politike zbog organizovanja protesta u fakultetskim kampusima širom zemlje.

Harvardski palestinski komitet solidarnosti je objavio vest o suspenziji na društvenim mrežama.

"Možete suspendovati našu organizaciju i pretiti našim studentima. Ali nikada nećete ućutkati naše pozive za oslobađanje od aparthejda, okupacije i genocida. Pozivamo zajednicu Harvarda da se bori protiv represije i pridruži se pokretu za oslobođenje Palestine", navodi se u postu na platformi Iks i Instagramu, uz nekoliko objavljenih fotografija.

U saopštenju koje je CNN-u u ponedeljak poslala portparolka univerziteta Holi Džej Džensen, kaže se da Harvard blisko sarađuje sa priznatim studentskim organizacijama kako bi se uverio da poštuju smernice u Vodiču za resurse studentskih organizacija.

"Koledž je posvećen primeni svih politika na sadržajno neutralan način i u bliskom partnerstvu sa našim studentskim organizacijama. Od svih studentskih organizacija se traži da godišnje učestvuju u obuci o ovim smernicama, a svaka organizacija za koju se utvrdi da krši politiku podleže korektivnim merama", navodi se u saopštenju.