22. mart 2024 23:41

Lvova-Belova: Sva deca povređena u Krokus siti holu su u srednje teškom stanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lvova-Belova: Sva deca povređena u Krokus siti holu su u srednje teškom stanju

Foto: Moscow News Agency via AP/Sergei Vedyashkin

MOSKVA - Među žrtvama terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u predgrađu Moskve ima i dece, a sva su u srednje teškom stanju, izjavila je komesarka za prava deteta u Kancelariji predsednika Rusije Marija Lvova-Belova.

"Ima povređene dece, još ih nema mnogo, ali informacije se stalno ažuriraju. Ima dečaka sa ranom od vatrenog oružja. Ali sve je i dalje umerene težine", rekla je ona za TV kanal Rusija 24, prenosi Interfaks.

Prema rečima Lvove-Belove, dete sa prostrelnom ranom i dete koje je udareno kundakom mitraljeza već su poslati u bolnice, a njihovo stanje je stabilno.

Ona je rekla i da je Kancelarija ombudsmana u kontaktu sa ruskim Ministarstvom zdravlja, sa poverenicima za prava deteta Moskve i Moskovske oblasti. 

RIA: Teroristi koji su izveli napad na Krokus siti hol pobegli u belom renou

Teroristi koji su napali koncertnu dvoranu Krokus siti hol večeras u MoskvI navodno su pobegli u belom automobilu marke ''Reno'', prema fotografiji koju je objavila RIA.

Na fotografiji se vidi automobil ''Reno simbol'' sa starom belom karoserijom i zatamnjenim zadnjim staklom.

Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je došlo do pucnjave i požara u Krokus siti holu u Krasnogorsku u predgrađu Moskve, pre početka koncerta grupe ''Piknik''.

Blokirani izlazi iz Moskve, još jedna grupa specijalaca ušla u halu "Krokus"

Treća specijalna jedinica moskovske policije ušla je u koncertnu dvoranu "Krokus" u kojoj je večeras ubijeno najmanje 40 ljudi, a ranjeno više od 100, dok su blokirani izlazi iz Moskve, javlja portal Neksta na platformi X (Tviter).

apadači, kojih je bilo najmanje četvoro, a vrlo moguće i petoro, parkirali su automobil ispred "Krokusa", pa postoji sumnja da je vozilo minirano. Policija je ogradila automobil.

Policija je blokirala sve izlaze iz Moskve, a saobraćajna policija sprovodi nasumične provere duž moskovskog kružnog puta.

Gornji spratovi Krokus siti hola u Moskvi skoro potpuno izgoreli

Gornji spratovi koncertne sale Krokus siti hol u Moskvi su skoro potpuno izgoreli, vatra se spustila na donje spratove, javlja dopisnik RIA Novosti.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštio je večeras da je došlo do pucnjave i požara u Krokus siti holu u Krasnogorsku, na severozapadnoj granici Moskve, gde je trebalo da se održi koncert grupe ''Piknik''. 

Prema podacima FSB-a, u napadu je poginulo 40 ljudi, a više od 100 je povređeno. 

Ruski istražni komitet saopštio je da je pokrenut krivični slučaj u vezi sa terorističkim napadom.

Guverner Moskovske oblasti: Pet ranjenih osoba u teškom stanju

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je večeras da je pet osoba osobe koje su primljene u bolnicu u teškom stanju, nakon masovne pucnjave u koncertnoj hali Krouks, kada je ubijeno najmanje 40, a ranjeno više od 100 ljudi.

"Dogodila se velika tragedija. Vatrogasci rade svim snagama da ugase požar koji je nastao u dvorani. Požar se vidi sa velike daljine. Od ranjenih, petoro je u teškom stanju", rekao je Vorobjov za RIA Novosti.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da pojačava svoj tim za gašenje požara u Krokus siti holu, u gašenju je zasad uključeno više od 320 ljudi i preko 130 komada opreme.

Takođe, tri helikoptera iz vazduha bacaju vodu na zapaljenu dvoranu.

Gradonačelnik Moskve otkazao sva javna okupljanja za vikend

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je danas da su otkazana sva javna okupljanja u Moskvi planirana za ovaj vikend.

Televizija RT prenosi da su povećane mere bezbednosti na moskovskim aerodromima, železničkim stanicama i svim mestima gde ima većih okupljanja ljudi.

U koncertnoj hali Krokus u Moskvi nekoliko naoružanih napadača otvorilo je vatru na posetioce koncerta. U napadu ima ubijenih i ranjenih.