24. januar 2023 20:24

Lajčak nakon sastanka s Dačićem: Razmenili smo mišljenja o dijalogu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lajčak nakon sastanka s Dačićem: Razmenili smo mišljenja o dijalogu

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ, arhiva

BRISEL - Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem razgovarao danas u Briselu o dijalogu o normalizaciji odnosa dve strane, u kontekstu težnje Srbije za članstvo u EU.

"Dobro je dočekati srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića danas u Briselu. Razmenili smo mišljenja o dijalogu o normalizaciji odnosa u kontekstu aspiracija Srbije za članstvo u EU", naveo je Lajčak na Tviteru.

Dačič je prethodno, nakon odvojenih sastanaka u Briselu sa Lajčakom, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom, komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, poručio da su i Borelj i Lajčak istakli veoma konstruktivnu i odgovornu ulogu predsednika Aleksandra Vučića kad je reč o poslednjim razgovorima u Beogradu o dijalogu Beograda i Prištine.

On je dodao da je opredeljenje Srbije da učini sve što može, vodeći računa o nacionalnim i državnim interesima, da nastavi evropski put i usaglašavanje politike sa politikom EU.