6. februar 2023 21:30

Florijan Filipo: Ukrajina zloupotrebljava pomoć Zapada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Florijan Filipo: Ukrajina zloupotrebljava pomoć Zapada

Foto: AP Photo/Eckehard Schulz, File/ECKEHARD SCHULZ

PARIZ - Korupcijski skandal koji je izbio u Ukrajini govori o tome da režim u Kijevu zloupotrebljava zapadne zalihe, smatra francuski političar i bivši poslanik u Evropskom parlamentu Florijan Filipo.

''Sada je ministar odbrane Ukrajine umešan u ozbiljan slučaj korupcije! Sva pomoć koju tamo šaljemo je potpuno proneverena, milijarda na milijardu! Zaustavimo to!“, poručio je Filipo na svom Tviter nalogu.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov više neće obavljati tu funkciju, već će biti premešten na drugi posao, rekao je u nedelju David Arahamija, šef parlamentarnog bloka Sluge naroda, u kojem je predsednik države Volodimir Zelenski.

Novi ministar odbrane biće Kirilo Budanov, šef vojne obaveštajne agencije GUR, dodao je Arahamija. On nije rekao kada će formalno doći do smene, a Reznikov nije želeo da komentariše vest o smeni, preneo je Rojters.

Ukrajinski mediji su ranije objavili da Ministarstvo odbrane kupuje proizvode za vojsku dvostruko ili tri puta skuplje nego što se mogu kupiti u prodavnicama u Kijevu.