30. mart 2023 16:11

Rusija i Nikaragva nastavljaju jačanje ekonomske saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rusija i Nikaragva nastavljaju jačanje ekonomske saradnje

Foto: Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP

MANAGVA, Nikaragva - Moskva i Managva potvrdile su svoju nameru da prodube ekonomsku saradnju dve zemlje, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora u Managvi sa nikaragvanskim kolegom Denisom Monkadom Kolindresom.

"Potvrdili smo spremnost za dalje širenje trgovinsko-ekonomske saradnje", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASS.

Strane su se dogovorile o korišćenju potencijala međuvladine rusko-nikaragvanske komisije za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, naveo je on.

Nikaragva podržava napore Rusije da osigura bezbednost i stabilnost na međunarodnom nivou, rekao je ministar spoljnih poslova Nikaragve tokom razgovora sa ruskim kolegom.

„Naša vlada takođe nastavlja da podržava Rusiju u njenoj spoljnoj politici i svim naporima u oblasti bezbednosti i stabilnosti na međunarodnom nivou“, rekao je Kolindres.

Kako je prenela ruska agencija, on je ukazao na jačanje bilateralnih odnosa, konsolidaciju, prijateljstvo i saradnju dve zemlje.

Rusija i Nikaragva „imaju pravo da postoje kao slobodne, suverene i nezavisne zemlje, koje čuvaju svoju bezbednost i integritet”, naglasio je šef diplomatije Nikaragve.