31. mart 2023 22:17

Medvedev: Rusija će odgovoriti na raspoređivanje mirovnih trupa u Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Medvedev: Rusija će odgovoriti na raspoređivanje mirovnih trupa u Ukrajini

Foto: Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP/Ekaterina Shtukina

MOSKVA - Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da će mirovne snage, čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, "biti eliminisane ako se pojave na linijama fronta bez pristanka Rusije".

„Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas,“ napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, „ti mirovnjaci“ moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i "poginuće u toku borbe".

"Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake“, upitao je on.

Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo "nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.

Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u „istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje."

„Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše," poručio je Medvedev.