17. avgust 2023 19:37

Italijanski ministar odbrane naredio sprovođenje disciplinskih mera protiv generala koji omalovažava LGBT osobe u knjizi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Italijanski ministar odbrane naredio sprovođenje disciplinskih mera protiv generala koji omalovažava LGBT osobe u knjizi

Foto: Shutterstock.com/Chinnapong, ilustracija

RIM - Italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto naredio je danas sprovođenje disciplinskih mera protiv generala Roberta Vanačija koji je objavio knjigu u kojoj omalovažava LGBT osobe, migrante, manjine i feministkinje.

Krozeto je osudio Vanačijevu knjigu kao "lutanje... koje diskredituje vojsku, Ministarstvo odbrane i Ustav", preneo je Rojters.

"Iz tog razloga, biće preduzete predviđene disciplinske mere na inicijativu Ministarstva odbrane", dodao je on.

Vanači je nekada bio na čelu italijanske elitne padobranske jedinice,

sprovodio je misije u Iraku i Avganistanu i bio Italijanski ataše za odbranu u Moskvi od 2020. do septembra prošle godine, kada je proteran u jeku rata u Ukrajini.

Nakon toga je imenovan za direktora italijanskog vojnog Geografskog instituta.

Malo poznat široj javnosti, dospeo je na naslovne strane kada su se odlomci njegove knjige "Svet naopačke" pojavili se u nacionalnoj štampi.

U svojoj knjizi on navodi da homoseksualci nisu normalni i tvrdi da postoji međunarodni gej lobi koji pokušava da ispere mozak svetu.

On se, takođe, pita da li Afroamerikanci mogu biti Italijani, misleći na Paolu Egonu, italijansku odbojkašicu, koja je rođena u Italiji, a čiji su roditelji Nigerijci.

Italijanska vojska se ogradila od knjige rekavši da nije imala uvid u nju pre nego što je objavljena.