30. avgust 2023 14:54

SAD: Raste Trampova popularnost nakon objavljivanja fotografije iz pritvora

Izvor: TANJUG

podeli vest

SAD: Raste Trampova popularnost nakon objavljivanja fotografije iz pritvora

Foto: Fulton County Sheriff's Office via AP/

VAŠINGTON - Bivši američki predsednik Donald Tramp povećao je prednost u odnosu na svoje rivale na izborima za kandidata za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, i nakon objavljivanja njegove fotografije prilikom privođenja u Džordžiji.

Tramp trenutno ima podršku 58 odsto republikanskih glasača, dok drugoplasiranog guvernera Floride Rona Desantisa podržava oko 13 odsto ispitanika, pokazuje istraživanje agencije "Koeficijent", prenosi Gardijan.

Svi ostali kandidati imaju manje od 10 odsto podrške.

Istraživanje je pokazalo da čak i kada bi se svi ostali kandidati povukli i podržali Desantisa protiv Trampa, bivši predsednik bi pobedio sa 62 odsto podrške u odnosu na 23 procenta koliko bi imao guverner Floride.

U danima nakon Trampove predaje u okrugu Falton, u Džordžiji, udeo birača koji veruju da je on pokušavao da poništi rezultate izbora 2020. godine pao je za 11 odsto.

Protiv bivšeg predsednika SAD su ove godine podignute četiri optužnice, od kojih se dve odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati prethodnih predsedničkih izbora.