1. oktobar 2023 08:40

Brazil: Lula da Silva stabilno nakon operacije kuka, hoda na fizioterapiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brazil: Lula da Silva stabilno nakon operacije kuka, hoda na fizioterapiji

Foto: AP Photo/Eraldo Peres

BRAZILIJA - Zdravstveno stanje brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve klinički je stabilno nakon operacije kuka i on je počeo da hoda na fizikalnoj terapiji, saopšteno je iz bolnice.

Lula je operisan u petak zbog artroze desnog kuka izazvane habanjem hrskavice na butnoj kosti, a lekari očekuju da će ostati u bolnici do utorka, kada bi trebalo da pređe u predsedničku rezidenciju i odatle obavlja dužnost predsednika u naredne tri nedelje, dok se oporavlja.

Ortopedski hirurg Đankarlo Poleselo, koji je operisao Lulu, rekao je da će brazilski predsednik morati da izbegava da predugo stoji i da će u prvim nedeljama morati da koristi hodalicu, jer operacija utiče na ravnotežu pacijenta.

Lula se žalio da oseća konstantan bol više od godinu dana, ali ga to nije sprečilo da putuje u desetine zemalja od kada je preuzeo mandat u januaru.

On je rekao da će nastaviti putovanja u inostranstvo krajem novembra, kada planira da poseti Ujedinjene Arapske Emirate kako bi prisustvovao samitu o klimatskim promenama COP28.