12. oktobar 2023 22:02

Adžić: Četiri osobe nalaze se na saslušanju povodom obijanja depoa Višeg suda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Adžić: Četiri osobe nalaze se na saslušanju povodom obijanja depoa Višeg suda

Foto: Shutterstock.com/Sharaf Maksumov, ilustracija

PODGORICA - Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je danas da se četiri osobe nalazi na saslušanju u policiji u vezi sa slučajem kopanja tunela i obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kao i da će verovatno neko od njih biti uhapšen.

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je ranije danas po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je članica kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.

Adžić je na TV Vijesti naveo da su raspisane međunarodne poternice za tri osobe koje su učestvovale u obijanju depoa.

Kako prenosi TVCG, prema informacijama koje je saopštio izvor blizak istrazi, osim Katarine Baćović, policija je uhapsila i Marjana Vuljaja, za koga se sumnja da je pomagao Baćovićevoj u sakrivanju.

Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava, rečeno je iz Uprave policije.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), za koje je navedeno da su kopali 30 metara dug tunel. Za njima je raspisana poternica.