30. novembar 2023 12:01

Donjeck: Jedna osoba poginula, a 10 ranjeno u napadima ruskih vojnih snaga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Donjeck: Jedna osoba poginula, a 10 ranjeno u napadima ruskih vojnih snaga

Foto: AP Photo/Alex Babenko

KIJEV - Jedna osoba je poginula, 10 je ranjeno, a za četvoro njih se i dalje traga među ruševinama nakon noćašnjeg raketnog napada ruskih vojnih snaga na istočnu ukrajinsku oblast Donjeck, saopštio je danas ukrajinski minsitar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

''Pokrovsk, Novohrodivka i Mirnograd su se našli pod vatrom. U granatiranju je povređeno 10 ljudi, uključujući četvoro dece. Pod ruševinama se traga za još pet osoba'', naveo je Klimenko na svom nalogu na Telegramu, i dodao da je Rusija ispalila šest projektila na tri naselja u regionu, od kojih su većinu zauzele ruske snage.

Naknadno su vlasti u Donjecku saopštile da su spasioci pronašli jedno telo, dok su još četvoro, uključujući jedno dete, još uvek pod ruševinama.

Klimenko je rekao da je među ranjenima i porodica sa dvoje dece, dodajući da je ranjena i 13-godišnjakinja, da su oštećeni stambeni blok, decet privatnih kuća, policijska stanica, automobil i garaže.

Istakao je da je medicinski tim pomogao čoveku sa ranjenom bebom da izađe ispod ruševina.

Ukrajinska vojska saopštila je ranije u toku dana da je protivvazdušna odbrna oborila 14 od 20 dronova tokom noćašnjih ruskih napada.