15. januar 2024 13:19

Rogov: Objavljivanje lažnih planova za rat s NATO opravdava se podrška Zelenskom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rogov: Objavljivanje lažnih planova za rat s NATO opravdava se podrška Zelenskom

Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka

SIMFEROPOL - Objavljivanje lažnog tajnog plana o mogućem ruskom napadu na NATO u nemačkom tabloidu Bild ima za cilj da lokalnim biračima opravda potrebu da se pruži podrška Vladimiru Zelenskom, ocenio je danas predsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona pri Javnoj komori Ruske Federacije Vladimir Rogov.

Pozivajući se na neimenovani "tajni dokument" nemačkih oružanih snaga (Bundesvera), tabloid Bild je objavio "plan", po pretpostavkama autora teksta, kako bi Rusija mogla da napadne istočni bok NATO saveza, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi u članku, sukob punih razmera trebalo bi očekivati u leto 2025. godine.

Nemačko ministarstvo odbrane uzdržalo se od zvaničnih komentara, ali Rogov je ocenio da objavljeni izvodi iz tobožnjeg tajnog dokumenta Bundesvera nisu ništa drugo do namerna deponija informacija s ciljem da se opravda dalja podrška režimu Zelenskog, snabdevanje oružjem i municijom.

Prema njegovim rečima, nemački kancelar Olaf Šolc i velike vojno-industrijske korporacije u zemlji zainteresovani su za nastavak sukoba u Ukrajini , jer im to "omogućava da dobro profitiraju na tuđoj nesreći".