16. februar 2024 20:21

Ombudsman: Redovni inspekcijski nadzor zatvora u KPZ 3 izvršen 2023.

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ombudsman: Redovni inspekcijski nadzor zatvora u KPZ 3 izvršen 2023.

Foto: AP Photo, File/Alexander Zemlianichenko

MOSKVA - Redovni inspekcijski nadzor u kazneno-popravnoj koloniji (KPZ) broj 3, gde je na izdržavanju kazne preminuo i ruski opozicionar Aleksej Navaljni koji je u Rusiji optužen kao terorista i ekstremista, obavljen je 15. decembra 2023.godine i nisu utvrđeni nikakvi prekršaji i propusti, izjavio je danas Andrej Nesteruk, ombudsman za ljudska prava Jamalo-Nenecke autonomne oblasti.

"Redovan inspekcijski nadzor u KPZ broj 3 obavljen je 15. decembra 2023. godine. Nisu utvrđeni nikakvi pekršaji", izjavio je Nesteruk, prenosi TASS.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da se Navaljni (47) osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina, preneo je ranije Rojters.