11. januar 2023 19:51

U beloruskom vojnom centru za obuku počela brza provera borbene gotovosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

U beloruskom vojnom centru za obuku počela brza provera borbene gotovosti

Foto: Shutterstock.com/Bumble Dee, ilustracija

MINSK - U zajedničkom centru za obuku mlađih specijalista oružanih snaga Belorusije počela je brza provera borbene gotovosti, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Belorusije.

''Odlukom ministra odbrane Viktora Hrenjina danas je počela vanredna provera borbene gotovosti u 72. združenom gardijskom centru za obuku zastavnika i mlađih oficira", saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije, prenosi TASS.

Centar, koji se nalazi u gradu Borisovu u Minskoj oblasti ima zadatak da za potrebe beloruske vojske obučava zastavnike, mlađe komandante i specijaliste, ideološke aktiviste, ali i iskusne rezerviste.

Po nalogu predsednika Aleksandra Lukašenka od 13. do 19. decembra održana je hitna provera borbene gotovosti u Oružanim snagama Belorusije, a ministarstvo odbrane je tada saopštilo je reč o proveri defanzivne prirode.

Pre toga je 11. i 12. oktobra izvršena je brza inspekcija u beloruskim snagama, u kojoj je učestvovalo oko 500 ljudi i 50 vozila.

Ova aktivnost je spovedena s ciljem da se vojne jedinice dovedu u stanje pune pripravnosti, pregrupišu i rasporede na određenim područjima i uspešno demonstriraju izvršenje praktičnih borbenih zadataka, navedeno je iz beloruskog mionistarstva.