21. mart 2024 16:15

Državna izborna komisija Severne Makedonije potvrdila sedam predsedničkih kandidata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Državna izborna komisija Severne Makedonije potvrdila sedam predsedničkih kandidata

Foto: Shutterstock.com/V.Lawrence, ilustracija

SKOPLJE - Državna izborna komisija (DIK) jednoglasno je danas potvrdila kandidature svih sedam kandidata za predsednika Severne Makedonije na predstojećim izborima, koji će biti održani 24. aprila, a eventualni drugi krug, 8. maja.

U predsedničku trku zvanično ulaže: Stevo Pendarovski, Stevčo Jakimovski, Maksim Dimitrievski, Arben Taravari, Biljana Vnakovska, Bujar Osmani i Gordana Šiljanovska Davkova.

Predsednik DIK-a Aleksandar Daštevski rekao je da kandidati Jakimovski i Taravari dodatno treba da dostave jedinstveni poreski broj i transakcijski račun u roku od 48 sati.

Iza kandidature Pendarovskog stali su SDSM i koalicija, Jakimovski je kandidat GROM-a, Dimitrievski koalicije ZNAM, Taravari koalicije Vredi, Vankovska Levice, Osmani DUI i Siljanovska Davkova VMRO-DPMNE i partnera.

Od sedam kandidata, samo je Šiljanovska Davkova svoju kandidaturu podnela uz podršku 30 poslanika VMRO-DPMNE i koalicije, dok su kandidature ostalih podržali građani svojim potpisima, preneli su skopski mediji.