31. mart 2024 10:55

FSB: Blokirani teroristi u Mahačkali i Kaspijsku, uveden protivteroristički režim

Izvor: TANJUG

podeli vest

FSB: Blokirani teroristi u Mahačkali i Kaspijsku, uveden protivteroristički režim

Foto: Shutterstock.com/SGr, ilustracija

MOSKVA - Specijalne snage ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) blokirale su teroriste u nekoliko stanova u naseljima Mahačkale i Kaspijska, gde je uveden režim protivterorističke operacije, saopštio je danas informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

"Tokom operativnih aktivnosti potrage koje su sprovele bezbednosne službe u Dagestanu, dobijene su informacije o tome gde se nalaze naoružana lica umešana u terorističke aktivnosti. Noćas su ih specijalne snage FSB blokirale u nekoliko stanova u stambenim naseljima Mahačkale i Kaspijska. Da bi se obezbedila bezbednost građana, šef regionalnog odeljenja FSB uveo je režim protivterorističke operacije", navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Stanovnici okolnih kuća su evakuisani.

Dagestan je ruska republika koja se nalazi na prostoru Severnog Kavkaza.

U Dagestanu privedene tri osobe osumnjičene za terorizam

Tokom današnje antiterorističke operacije u Mahačkali i Kaspijsku u ruskoj republici Dagestan, ruske vlasti su privele tri osobe koje se sumnjiče da su planirale terorističke napade, saopštio je informativni centar Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Prilikom hapšenja od osumnjičenih je oduzeto automatsko oružje, municija i improvizovana eksplozivna naprava spremna za upotrebu, navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je saopšteno da su specijalne snage ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) blokirale teroriste u nekoliko stanova u naseljima Mahačkale i Kaspijska, gde je uveden režim protivterorističke operacije.

Stanovnici okolnih kuća bili su evakuisani.