10. maj 2024 12:11

Hari i Megan u poseti Nigeriji na poziv vojske u cilju rehabilitacije vojnika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hari i Megan u poseti Nigeriji na poziv vojske u cilju rehabilitacije vojnika

Foto: AP Photo, File/Seth Wenig

ABUDŽA - Britanski princ Hari i Megan Markl danas su stigli u Nigeriju u sklopu promocije ''Igara nepobedivih'', koje je on osnovao radi rehabilitacije ranjenih i bolesnih vojnika i veterana.

Hari i Megan prvi put borave u Nigeriji, a u ovu afričku zemlju došli su na poziv vojske, rekao je potparol Ministarstva odbrane Tukur Guso.

Nigerijska vojska promoviše ''Igre nepobedivih'' kao pomoć za hiljade vojnika koji ratuju protiv islamske grupe Boko Haram od 2009. godine.

''Program oporavka je vojnicima dao priliku da poboljšaju samopoštovanje, da poboljšaju svoje mentalno zdravlje i emocionalnu inteligenciju'', rekao je Abidemi Markiz, direktor sporta u štabu za odbranu Nigerije.

On je dodao da je 80 odsto vojnika koji su učestvovali u Harijevoj inicijativi pokazalo napredak, kao i da ti veterani sada imaju pozitivan pogled na život.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će se sastati sa ranjenim vojnicima i njihovim porodicama kako bi vojnicima podigli moral i doprineli njihovom blagostanju, tvrde nigerijski zvaničnici rekli.

Oni će prisustvovati košarkaškim i odbojkaškim utakmicama i sastaće se sa lokalnim nevladinim organizacijama u Abudži i Lagosu.

Megan će takođe biti domaćin događaja o ženama u rukovodstvu sa Ngozi Okonjo-Ivelalom, generalnim direktorom Svetske trgovinske organizacije, rekao je njihov portparol Čarli Gipson.