26. maj 2024 16:10

Ambasada Srbije: Nema povređenih i uhapšenih državljana Srbije u tuči navijača u Berlinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ambasada Srbije: Nema povređenih i uhapšenih državljana Srbije u tuči navijača u Berlinu

Foto: Shutterstock.com/Tupungato, ilustracija

BERLIN - U tuči pristalica Olimpijakosa i Panatinaikosa koji učestvuju na završnom turniru košarkaške Evrolige u Berlinu, prema podacima nemačke policije nije bilo povređenih državljana Srbije, saopštila je Ambasadu Srbije u Berlinu.

Kako se navodi, nadležni organi u Berlinu rekli su predstavnicima Ambasade da policija nema podatak da je neko od državljana Srbije povređen.

"Policija je i u kontaktu sa bolnicama gde su prevezeni povređeni, ali prema njihovim podacima za sada nisu dobili potvrdu da ima neko ko je državljanin Srbije", naveli su iz Ambasade.

Takođe, dodaju, prilikom legitimisanja svih uhapšenih i povređenih nije utvrđeno da je neko državljanin Srbije, stoji u saopštenju.

"Ambasada nastavlja da prati slučaj, kako bi prikupila sve relevantne informacije i preduzela korake u skladu sa svojim nadležnostima, ukoliko za to bude bilo potrebe", rekli su iz Ambasade.

Dvojica navijača su teže povređena, a još deset lakše tokom sinoćnje tuče pristalica Olimpijakosa i Panatinaikosa u Berlinu na završnom turniru košarkaške Evrolige.

Basketnjuz je jutros preneo pisanje nemačkih i grčkih medija, koji navode da su se navijači dva grčka kluba tokom noći sukobili na više lokacija u Berlinu.

Lokalna policija je navela da je u tuči učestvovalo oko 70 navijača, a neki od njih su koristili bejzbol palice i motke.

Košarkaši Olimpijakosa igraće danas od 17 časova protiv Fenerbahčea u meču za treće mesto na F4 Evrolige, dok je finale između Reala i Panatinaikosa na programu tri sata kasnije.