18. januar 2023 11:48

Papa Franja: Prizori iz Dnjepra slamaju srca, apelujem na mir

Izvor: TANJUG

podeli vest

Papa Franja: Prizori iz Dnjepra slamaju srca, apelujem na mir

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/Gregorio Borgia

VATIKAN - Papa Franja osudio je danas ruski raketni napad na stambenu zgradu u gradu Dnjepru na istoku Ukrajine, u kojem je poginulo 45 ljudi.

Kao i tokom svih svojih obraćanja od kada je Rusija napala Ukrajinu prošlog februara, papa je apelovao na mir na svojoj nedeljnoj opštoj audijenciji u Vatikanu, prenosi Rojters.

"U subotu je još jedan raketni napad izazvao mnoge civilne žrtve, među kojima su i deca. Sučestvujem u bolu koji slama srce članova njihovih porodica", rekao je papa.

On je dodao da su „slike i prizori ove tragične epizode snažan poziv savesti svim ljudima" i da niko pred njima "ne može da ostane ravnodušan“.

Potvrđeni broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u Dnjepru, na istoku Ukrajine, porastao je na 45, saopštile su ukrajinske vlasti.

Rusija negira da cilja civile u Ukrajini, uprkos dokazima o rastućem broju poginulih među stanovništvom, koji UN procenjuju na više od 7.000, a Kremlj je saopštio da u raketnom udaru u subotu nije gađo nijednu stambenu zgradu.