17. mart 2023 13:25

Na zahtev Skupštine grada Pariza kabare Mulen Ruž ukida tačku sa zmijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na zahtev Skupštine grada Pariza kabare Mulen Ruž ukida tačku sa zmijama

Foto: Shutterstock.com/Wirestock Creators

PARIZ - Gradonačelnica Pariza An Idalgo uputila je pismo kabareu Mulen Ruž u kome od uprave te kuće zahteva se da više ne koriste divlje životinje u svojim tačkama.

Zbog toga je ta kuća odlučila da ukine tačku u kojoj koriste dva pitona.

Svestan društvenog razvoja i dobrobiti životinja, Mulen Ruž će ukinuti ovu tačku, saopštio je čuveni pariski kabare posle pisma iz gradske skupštine, preneo je francuski list "Figaro" pozivajući se na Afp.

Kabare je precizirao da je ovu odluku već saopštio dvojici zamenika izvestilaca misije za primenu zakona protiv zlostavljanja životinja od 30. novembra 2021.

Ovaj zakon se, kako navodi, odnosi na diskoteke i televiziju, ali ne i na kabaree.

Pitanje poštovanja životinja je oduvek bilo od suštinskog značaja za Mulen Ruž, koji međutim, ne navodi kada će tačno okončati program sa zmijama.

U predstavi kabarea, plesačica uranja u providni bazen i manipuliše velikim pitonima, koji pokušavaju da drže glavu iznad vode.

U predstavi učestvuju molurus piton i mrežasti piton iz jugoistočne Azije, koji su zaštićene vrste, navode pomoćnici gradonačelnice Pariza zaduženi za stanje životinja Kristof Najdovski i turizam Frederik Hokar u pismu upućenom Mulen Ružu.