12. februar 2024 16:12

Mirović i Višković razgovarali o nastavku saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović i Višković razgovarali o nastavku saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Novom Sadu sa predsednikom Vlade Republike Srpske (RS) Radovanom Viškovićem, sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlad, na sastanku je istaknuto da su odnosi Srbije i RS na najvišem nivou i da se kontinuirano unapređuju konkretnim projektima, a da tome značajan doprinos daje i Vlada Vojvodine.

Dodaje se da su se sagovornici saglasili da se uspešno nastavlja saradnja Vojvodine i Srpske u oblastima privrede, kulture i razvoja manje razvijenih područja.

"Pokrajinska vlada posvećena je saradnji sa RS i nastavićemo sa zajedničkim projektima u svim oblastima, jer je to naša obaveza i odgovornost. Realizovali smo zajednički važne projekte i ponosan sam što je najveći deo tog posla urađen za vreme pokrajinske vlade na čijem sam čelu", izjavio je Mirović.

U saopštenju se ističe da je predsednik Vlade RS Radovan Višković zahvalio predsedniku Miroviću na dosadašnjoj podršci koja je od izuzetne važnosti za Srpsku i njene građane.

Dodaje se da su Mirović i Višković danas obišli i Naučno-tehnološki park (NTP) u Novom Sadu, povodom pripreme za izgradnju NTP-a u Banjaluci, radi.

Navodi se da će iskustva Pokrajinske vlade, koja upravlja NTC u Novom Sadu, bitie važna za realizaciju tog projekta u Banjaluci.