9. april 2024 10:48

Puhovski: Rejting stranaka u Hrvatskoj bitno izmenjen u odnosu na prošle izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Puhovski: Rejting stranaka u Hrvatskoj bitno izmenjen u odnosu na prošle izbore

Foto: Shutterstock.com/ Sergey Tinyakov, ilustarcija

ZAGREB - Prema poslednjem istraživanju HRejtinga, u dosad obrađenim izbornim jedinicama. HDZ je u prednosti u odnosu na SDP, a politički analitičar, profesor Žarko Puhovski kaže da je odnos prilično izjednačen ako bi se gledalo ko bi sa kim mogao u koaliciju posle parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila.

Primetio je da je rejting stranaka bitno izmenjen u odnosu na prošle izbore.

"HDZ je nešto slabiji po ovom što sad vidimo nego na prošlim izborima. SDP je otprilike na istom nivou. I ostaje jednostavno pitanje, kad gledate ovaj popis ovde, bez manjina i takozvane dijaspore, s kim bi HDZ mogao u koaliciju", rekao je Puhovski.

On je gostujući na HRT-u rekao da se načelno čuje da bi SDP moglo u koaliciju i sa IDS-om i s Možemo i Posavcem, moguće čak i sa Domovinskim pokretom.

"I onda je tu situacija zapravo izjednačena, više manje, pogotovo što bi se po mom uverenju Domovinski pokret, verovatno raspao ako bi došlo do koalicije sa Milanovićem, odnosno SDP-om koji bi vodio (Zoran) Milanović", naveo je Puhovski.

Puhovski smatra da se još ništa ne zna i da je sve neizvesno.

"Verovatno će u sredu uveče biti tako da će tek početi jedan karusel u kojem će se tražiti ko s kim i ko protiv koga. Drugim rečima, još nije gotovo", rekao je Puhovski.