23. april 2024 16:09

Luis Enrike želi da osvoji triplu krunu sa Pari Sen Žermenom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luis Enrike želi da osvoji triplu krunu sa Pari Sen Žermenom

Foto: AP Photo/Thibault Camus

PARIZ - Trener fudbalera Pari Sen Žermena Luis Enrike izjavio je danas da želi da osvoji triplu krunu ove sezone sa klubom iz Pariza.

Fudbaleri PSŽ-a gostovaće sutra ekipi Lorijena u zaostalom meču 29. kola francuskog prvenstva.

PSŽ na prvom mestu na tabeli francuskog prvenstva ima 11 bodova više od drugoplasiranog Monaka, koji će sutra na svom terenu dočekati Lil.

Fudbaleri "svetaca" mogli bi već sutra da obezbede novu titulu u francuskom šampionatu ako pobede Lorijen, a Monako ne trijumfuje protiv Lila.

"Bez sumnje to je motiv da uradimo nešto što niko nije uradio u Francuskoj, da ispišemo istoriju kluba, grada i zemlje. Za sada imamo jedan trofej (Trofej šampiona) i moramo da nastavimo da se borimo jer protivnici to zaslužuju. Put je još dug i krivudav, moraćemo da budemo koncentrisani da bismo ostvarili ciljeve", rekao je Enrike na konferenciji za medije, preneo je zvanični sajt kluba.

PSŽ je do sada osvojio 11 titula u istoriji kluba.

"Nadam se da možemo sutra da osvojimo prvenstvo, ali nije važno kada će se to dogoditi, moramo kao ekipa da ostanemo povezani i koncentrisani. Nije važno kada ćemo osvojiti titulu, zaslužili smo je odavno. Najvažnija stvar je kako ćemo je osvojiti. Bili smo izraziti favorit za titulu i pre početka prvenstva. Imamo najbolji tim, najbolji budžet, tako da je skoro obavezno da osvojimo titulu, ali to ćemo da uradimo zato što smo superiorni", dodao je trener PSŽ-a.

PSŽ ima šansu da osvoji još dva trofeja, Ligu šampiona i Kup Francuske. Fudbaleri PSŽ-a će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Borusije iz Dortmunda.

Klub iz Pariza će se u finalu Kupa Francuske 25. maja sastati sa Olimpikom iz Liona.