7. novembar 2023 06:50

Vremenska prognoza: Danas postepeno naoblačenje, kiša i pljuskovi prvo u zapadnoj Srbiji i Vojvodini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vremenska prognoza: Danas postepeno naoblačenje, kiša i pljuskovi prvo u zapadnoj Srbiji i Vojvodini

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - U Srbiji ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla, na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali, a u ostalim krajevima postepeno naoblačenje.

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju.

Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ.

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u oblasti pljuskova ponegde jak ili kratkotrajno olujni.

U Beogradu postepeno naoblačenje, ali će se tokom većeg dela dana zadržati suvo. Uslova za lokalno slabu kratkotrajnu kišu biće sredinom dana, a intenziviranje padavina očekuje se u toku noći.

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u oblasti pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša oko 21 stepen.

U Srbiji u sredu hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije.

Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje.

U četvrtak ujutro mestimično magla. U toku dana pretežno sunčano. Uveče i noću novo naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra.

U petak umereno oblačno, malo tollije i vetrovito, narooito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistoči vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine. U toku dana tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i tokom noći.

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje.

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.