6. mart 2024 12:41

Gradonačelnik Novog Sada osudio napad na sveštenika Eparhije bačke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada osudio napad na sveštenika Eparhije bačke

Foto: TANJUG/Grad Novi Sad/ Vladimir Zubac

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je najoštrije osudio jučerašnji napad na sveštenika Eparhije bačke u naselju Liman, koji je, kako je naveo, bio fizički sprečen da obavi svoju parohijsku dužnost.

Đurić je naveo da se plaši da je taj događaj proizvod užasne kampanje mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koju danima unazad sprovode neke političke grupe i organizacije.

"Ne želim da prihvatim činjenicu da je u Novom Sadu sveštenim licima ugrožena bezbednost. Molim sugrađane da ne dozvole da na nas dele neki politički motivisani pojedinci, da šire mržnju i bacaju ljagu na naš grad. Apelujem na nadležne državne organe da pod hitno privedu pravdi napadača na sveštenika Srpske pravoslavne crkve", rekao je Đurić, a saopšteno je iz Grada Novog Sada.

Eparhija bačka saopštila je da je u utorak poslepodne u novosadskom naselju Liman, fizički napadnut sveštenik Crkve B.M. prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti, da je napad izvršio nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu.

Eparhija je taj napad povezala i sa negativnim pisanjem pojedinih medija o namerama gradskih vlasti da u tom delu grada izgrade hram Svetih mučenika bačkih stradalih u pogromu u Bačkoj od 1941. do 1944. godine, naročito u Novosadskoj raciji.