29. mart 2024 15:58

Mirović čestitao Uskrs vernicima koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović čestitao Uskrs vernicima koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas predstojeći Uskrs svima koji taj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, u ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, čestitam Uskrs sa želјom da ga provedu u radosti i dobrom zdravlјu, u toplini doma okruženi porodicom i prijatelјima. Neka nas Uskrs podseti na najviše vrednosti koje simbolizuje jer nam je više nego ikada potrebna sloga, tolerancija i razumevanje", navodi se u uskršnjoj čestitki Mirovića.

Beogradskom nadbiskupu i metropolitu, monsinjoru Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru čestitala je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

"U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke sa želјom da najveći hrišćanski praznik provedete u lepom raspoloženju, zdravlјu, lјubavi, slozi, praštanju i svakom dobru sa vašim najmilijima. Simbolika obnavlјanja života, koju ima ovaj praznik, oličena je u trajnoj čovekovoj potrebi da svojim pregnućima doprinosi opštem napretku, negovanju kulture, običaja, verske i nacionalne tradicije, što svi mi zajedno na ovim prostorima vekovima i činimo", navodi se u čestitki Dragane Milošević.