25. januar 2024 18:50

Milović: Uklanjanje bilborda u Zvečanu je još jedan necivilizacijski potez Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milović: Uklanjanje bilborda u Zvečanu je još jedan necivilizacijski potez Prištine

Foto: Tanjug video/TV MOST

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Srpske liste i bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović poručio je danas da je uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana tog grada na Kosovu i Metohiji još jedan primer upotrebe sile i poruke Prištine da "sve što je srpsko i ima veze sa Srbijom treba ukloniti".

On je ukazao na to da se takvi potezi događaju pred predstavnicima međunarodne zajednice.

"Sve se to odigrava pred licem predstavnika međunarodne zajednice, koji su ovde da donesu mir, ali ovim potezima ne vidim da dolazi do deeskalicije, već naprotiv zaoštravanja sitacije", rekao je Milović za TV Most.

On je uklanjanje bilborda opisao kao "neprimeren i necivilizacijski potez.

"Svedoci smo da 25 godina ruše srpska groblja, pale crkve i manastire... smetaju im naše zastave, sada im smeta i zastava Unmika, pa su na red došli i bilbordi na kojima su počasni građani naše opštine", istakao je Milović i dodao da su u pitanju ljudi koji imaju izuzetne zasluge za srpski narod.

Ranije danas u Zvečanu je uklonjen bilbord sa fotografijama srpskih političara, ruskog predsednika Vladimira Putina i srpskog tenisera Novaka Đokovića koji su proglašeni počasnim građanima te opštine.

Pored njih na fotografijama su bili srpski hirurg Zoran Krivokapić, diplomata Jugoslav Kostić, bivši direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i direktor Odbora za pomoć KiM Momčilo Arlov.

Uklanjanje bilborda je na licu mesta pratio ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja, koji je poručio da će "jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini", uz tvrdnju da su to nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama "diktatora i agresora", neprihvatljivim u južnoj srpskoj Pokrajini.