12. mart 2024 21:17

Kisić: Napad na aktivistkinje SNS sraman i za svaku osudu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Napad na aktivistkinje SNS sraman i za svaku osudu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju i članica Predsedništva SNS Darija Kisić osudila je danas napade na aktivistkinje SNS, i dodala da su oni sramni i za svaku osudu.

''Najoštrije osuđujem napade na Jelenu i Slavicu, naše prijateljice i saborce, koje su jedne od nas. To što ste na najbesramniji način udarili ženu, podlo i kukavički, bez ikakve šanse da se odbrani, samo zato što je imala obeležja stranke kojoj veruje - Srpske napredne stranke, je sramno i za svaku osudu'', saopštila je Kisić.

Ona je ocenila da taj ''nasilnički čin'' govori više o napadačima i, kako je rekla, politici nasilja i straha koju podržavaju.

''Politička pripadnost, kao i pripadnost po bilo kojoj drugoj osnovi, nikada ne sme biti izgovor ni motiv za bilo kakvu vrstu nasilja i za fizičke obračune. To je i naša zajednička poruka - Beograd i Srbija nikada nisu bili, niti će biti na strani nasilja'', rekla je Kisić.

Ona je istakla da su članovi SNS ponosni na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na predsednika stranke Miloša Vučevića, kao i na sve aktiviste i borce da Srbija bude ''još snažnija i naprednija''.

''Na tom putu nećemo ustuknuti ni pred nasilnicima, već ćemo se boriti na svoj način, delima i radom i uvek ćemo sa ponosom nositi obeležja naše stranke'', poručila je ona.

Ranije danas potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da su u protekla tri dana napadnute dve aktivistkinje SNS na ulici dok su obavljale stanačke aktivnosti i istakla da su ih napali oni koji tvrde da se bore za Srbiju protiv nasilja.

Ona je rekla da su napadnute aktivistkinje Jelena Milosavljević i Slavica Vujačić.

"Čućete kako su te samozvane elite, i one društvene samozvane elite okupljene oko Proglasa i sličnih, i one političke samozvane elite okupljene oko Srbije protiv nasilja, i one medijske samozvane elite okupljene oko svih onih medija u vlasništvu jednog tajkuna Dragana Šolaka, a koji sebe vole da zovu nezavisnim, profesionalnim i objektivnim, udruženim radom, mesecima, dovele do toga da živimo u zemlji, u kojoj je valjda normalno i prirodno da muškarci napadaju žene na ulicama, da ih udaraju, snimaju, prate, maltretiraju, prete, samo zato što drugačije misle ili pripadaju i podržavaju neku drugačiju političku opciju. Zato što su oni valjda elita, pa im se to može, pa to nije nasilje", navela je Brnabić.