28. mart 2024 18:07

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa čestitao Brnabić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa čestitao Brnabić

Foto: TANJUG/Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

BEOGRAD - Ambasador Kine Li Ming predao je danas predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić telegram čestitke predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Džao Leđija, u kojem je naglašena spremnost da Srbija i Kina produbljuju saradnju između zakonodavnih tela i jačaju komunikaciju u upravljanju državom.

Džao je u telegramu naveo da predsednici parlamenta, povodom stupanja na novu dužnost, u ime Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine, kao i u svoje lično ime, želi da uputi srdačne čestitke i lepe želje, saopšteno je iz Narodne skupštine.

"Kina i Srbija imaju tradicionalno prijateljstvo, i naše dve zemlje neguju međusobno poverenje i podržavaju se, dok je čelično prijateljstvo duboko zasađeno u srca naših naroda. Pod strateškim rukovodstvom šefova država naše dve zemlje, kinesko-srpski odnosi održavaju dinamičan trend razvoja poslednnjih godina, a saradnja u raznim oblastima ostvaruje plodne rezultate", navodi se u čestitki Džao Leđija.

U čestitki se naglašava da svekineski narodni kongres Kine pridaje veliki značaj prijateljskim i saradničkim odnosima sa Narodnom skupštinom Srbije.

"Spreman sam da zajedno sa Vama ulažem napore da produbljujemo saradnju između zakonodavnih tela naše dve zemlje i jačamo komunikaciju o upravljanju državom, koristeći važnu platformu Komisije za saradnju zakonodavnih tela Kine i Srbije, kako bismo doprineli novom i boljem razvoju kinesko-srpskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva'', navodi se u telegramu oredsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa.